Официална страница на Константин Бачийски

Прецедент за прозрачност: Съдът в Бургас реши да отвори 339 избирателни секции

📅 Днес, съдът в Бургас направи историческо решение, с което заявява ангажимент към прозрачността в избирателния процес. Решението на съда бе в отговор на жалбата на Политическа партия “СРЕДНА ЕВРОПЕЙСКА КЛАСА”, които поискаха повторно преброяване на всички 339 избирателни секции в общината.

💼 Въпреки съпротивата на противоположната страна, която изпрати армия от адвокати срещу искането за прозрачност, съда реши да уважи жалбата и да назначи съдебно-техническа експертиза за проверка на изборните книжа.

👥 Самата решителност на съда да отвори 339 избирателни секции представлява добър сигнал за българската демокрация. Този ход дава на гражданите увереност, че техният глас е важен и че съдебната система е готова да гарантира прозрачността на избирателния процес.

🔍 Независимо от очакванията и съмненията, свързани със съдебната система, това решение предоставя надежда за по-добро бъдеще. Възможността за проверка на коректността на изборните резултати подчертава ангажимента към правилното функциониране на избирателния процес и правовата държава.

🗣️ Този акт на прозрачност е пример за активно участие на гражданите в обществения живот на страната. Надеждата е, че този прецедент ще заздрави доверието в институциите и в изборния процес в България, което значително ерозира през последните години.🔒🇧🇬