Официална страница на Константин Бачийски

Община Бургас проспива шанса да привлече 40 милиона лева за летището в Равнец.

⌛️Срокът за кандидастване веднъж вече беше удължен благодарение и на личните ми усилия, но и в първия случай и сега Община Бургас не кандидатства и не предприема никакви стъпки за развитие на индустриалната зона в Равнец.

⏳ Стремяхме се срока да бъде удължен до след местните избори, за да може да подадем искането за финансиране, ако имаше промяна в местната власт, което за съжаление не се случи.

👉 Все пак ако общинската администрация подаде навреме документацията за старото военно летище, може да получи до 40 милиона лева, които да инвестира в изграждане на инфраструктура и да започне проекта, но не го прави.

💸 Пропускаме и този уникален шанс, за който ще кандидатстват десетки общини в страната.

🔔 През изминалите четири години така и не се отделиха 180 000 лева от общинския бюджет, които да бъдат инвестирани в поставянето на ограда около бившата авиобаза. Оградата е част от условията, за да започне лицензирането летището.

‼️ Вече на всички би трябвало да е ясно, че визията на досегашното управление на Бургас е да покрие летището Равнец с фотоволтациици, които ще носят печалба само на един инвеститор, вместо добавената стойност да отива в домовете на 8000 семейства. Видно е че на ръководството на общината липсва далновидност.

🛎️ Единствената причина заради, която се кандидатирах за кмет беше, за да не се налага да се боря ежедневно с тази безумна икономическа политика на Община Бургас, която принуждава младите хора да напускат нашия град.

✅ Ние не се отказваме и ще продължим да се борим, за да съживим Бургас.