Официална страница на Константин Бачийски

Продажбата на Поликлинкиката в Меден Рудник

Смело сърце: Бачийски разкри незаконните действия в продажбата на единствената поликлиника в “Меден рудник“

Единствената поликлиника в бургаския комплекс „Меден рудник“ е продадена незаконно. А решението на Общинския съвет по темата – подменено.

В началото на 2018 г. тогавашният общински съветник от ПП „Средна Европейска Класа“ Константин Бачийски не само се опълчи срещу цялото кралско войнство на местната власт, представителите на държавната власт и голяма фармацевтична компания, но и обяви това публично пред представителите на медиите.

Не скри и множеството опити, които са направени, за да бъде склонен да се причисли към останалите съветници в местния парламент, даващи “на сляпо” подкрепата си за незаконната сделка. Опитите решението му да бъде променено в полза на новия инвеститор са станали първоначално с предложение за подкуп по негова преценка, а в последствие и със заплахи, включващи „богатото въображение на прокуратурата“.

Сградата в комплекс „Меден рудник“ е продадена без търг и конкурс, което е в противоречие на общинските наредби, обяви пред медиите Константин Бачийски: “Търг нямаше. Продажбата е направена директно на конкретен купувач – “Булфарма”, който придобива сградата на цена от над 1 100 000 лв. под данъчната оценка на имота. Данъчната оценка е 4.5 милиона лева, общината е ощетена поне с милион, но, ако беше продадена на търг, цената щеше да е по-висока, коментира Бачийски. Сезирана е прокуратурата, а ОЗБГ е подала жалба в административния съд, но от месеци тя се прехвърля по различни съдилища“, твърди той.

По думите му е извършено и друго нарушение. Докладна записка за намаляване капитала на дружеството, което стопанисваше поликлиниката, не събра нужното квалифицирано мнозинство и не бе приета дори след три прегласувания. Но е издаден нов протокол от заседанието, на който пише, че тя е приета. Според Бачийски подобни действия не само са грубо нарушение, те обезсмислят ролята на Общинския съвет.

Малко след изтичането на информацията в медиите срещу Константин Бачийски е заведено дело за клевета от собственика на веригата болнични заведения, обвързани с фармацевтичната компания „Булфарма“, д-р Михаил Тиков.